Till innehåll på sidan

Praktikstart för SFP!

I takt med att samhället återgår till det normala öppnar Stockholms skolor upp för praktik igen.

Utbildningsförvaltningen, i samarbete med SIFA, anordnar två praktikmoment för våra SFP-studerande: Följ en modersmålslärare (kurserna D-G3) och Följ ett arbetslag (kurserna G3-G4). Intresset för praktik är stort och 41 SFP-are på SIFA ska bedriva ett av dessa praktikmoment under höstterminen 2021, utanför lektionstiderna på SIFA!

Vad ger egentligen en sådan möjlighet? Jo, den ger en direkt kontakt med den svenska skolan, den ger nya kunskaper och praktiska erfarenheter, den ger lärorika stunder på olika skolor i Stockholms stad, den ger en bredare förståelse av skolans olika yrkesgrupper, den ger faktiskt en yrkestrygghet inför din framtida anställning som lärare i Sverige.

För mer information, kontakta SFP-samordnaren på SIFA Carmina de Leeuw (carmina.de.leeuw@edu.stockholm.se).

Dela: