Till innehåll på sidan

Vad innebär de skärpta restriktionerna för dig som studerar på SIFA?

Den 18 december meddelade regeringen skärpa restriktioner inom en rad områden. Här kan du läsa om vad dessa restriktioner innebär för dig som studerar eller kommer börja studera på SIFA i januari.

Sedan den 14 december gäller Folkhälsomyndighetens skärpta föreskrifter och allmänna råd i hela Sverige. Föreskrifterna och råden handlar om att vi alla har ett ansvar för att fler inte ska bli sjuka i covid-19. Den 18 december presenterade regeringen och Folkhälsomyndigheten ytterligare restriktioner för att motverka smittspridning. Det gäller i ett första läge fram till den 24 januari. Stadens skärpta åtgärder syftar till att medverka till att folksamlingar och trängsel begränsas och att resandet i regionen hålls på en låg nivå.

Enligt Folkhälsomyndigheten ska skolor som bedriver olika former av vuxenutbildning betraktas motsvara en arbetsplats. Läs mer på Folkhälsomyndighetens webbplats. Nedan kan du läsa om SIFA åtgärder för att minska smittspridningen.

För dig som studerar/ska börja studera på SIFA innebär de skärpta restriktionerna att:

  • Då lärare på skolan uppmanas att arbeta hemifrån så kommer du få din undervisning i form av fjärrundervisning. Det betyder att du kommer studera hemifrån med hjälp av digitala verktyg.
  • Då våra studie- och yrkesvägledare, elevadministration, studiestöd, skolledare och annan personal i stor utsträckning arbetar hemifrån så får du just nu hjälp med ditt ärende via telefon eller mejl. 
  • Endast de studerande som har en inbokad lektion/möte med en lärare, bibliotek, studiestöd, studie-och yrkesvägledare, elevadministration eller annan funktion ska besöka skolbyggnaden.
  • Undvik kollektivtrafiken så mycket som möjligt. Om du måste åka kollektivt ska från och med 7 januari 2021 munskydd användas.
Dela: