SIT – Sveriges Internationella Talanger

SIT – Sveriges Internationella Talanger har som ambition att vara nätverket med stort N för utländska akademiker som vill lyckas inom det svenska arbetslivet. LinkedIn-gruppen kommer att vara ett virtuellt forum där alla medlemmar kan dela med sig av ideer och tips för att lättare komma in på den svenska arbetsmarknaden och för att öka förståelsen för svensk affärskultur. Svenskt näringsliv, rekryterare och akademiker kommer få möjligheten att hitta och etablera kontakt med oss genom en centraliserad mötesplats – och för oss blir det enklare att synas och höras.

Bli medlem så att du kan:
Hitta och dela information om praktik, mentorsprogram, karriärluncher, seminarier, nätverksmöjligheter, statistik, rapporter, jobbtips med mera samt;
Träffa andra akademiker för att bygga ditt eget professionella nätverk.
Ansök med din LinkedIn-profil idag
1. Gå till LinkedIn.com
2. Här hittar du SIT:s Linkedin-profil
3. Klicka på Gå med

 

Rapport från seminariet Tänk om hittar du under Relaterade dokument längst ner till höger på sidan.

Titta också gärna på denna länk från dagen:

http://www.internationellatalanger.com/#!services/c46c

 

Efter paneldiskussionen som hölls på Länstyrelsen den 26 september, har Sveriges Internationella Talanger (SIT)

• träffat American Chamber of Commerce, flera företag, och rekryteringsföretag för att introducera organisationen som en talangpool för utbildade och motiverade akademiker.
• skickat 10 namn på medlemmar till partners vid Senior Advisers så att de kan få mentorskap.
• arbetat med Rotary Klubbar i Stockholm för att lansera en mentorskapsprogram i Februari för 20 medlemmar till
• Varit  på Sacos studentmässa i Malmö den 22 november för att introducera vår organisation och dela vår lärdom om hur man kan komma in på den svenska arbetsmarknaden.
• deltagit i konferensen Working for Change  konferens den 25 november för att diskutera att en inklusiv arbetsplats med mångfald betyder "smart business"

SIT har inbjudats till den Nationell Matchnings slutkonferens den 10 december och kommer att deltaga i Bazaren mässan som en utställare och paneldiskussion deltagare i Stockholm den 29 - 30 januari. Det kommer att bli en mingel med företag och rekryterare direkt efter paneldiskussionen!

Titta på SITs nya inspirande videoklipp  What is SIT? Sveriges Internationella Talanger

 
http://www.youtube.com/watch?v=M_to7aTxgEo&feature=youtu.be        
View on youtu.be
Preview by Yahoo 
     

Kom och träffa folk, knyta kontakter och snacka.

SIT mingel den 18 december kl. 17 på Hilton Hotell Slussen. Kontakta internationella.talanger@gmail.com för information.

Dela: